lørdag 30. januar 2010

Dette har skjedd siden sist!

Wow! Den 10dagers turen gikk altfor fort. Naa er vi tilbake i Delhi og skal vaere her i 3 dager, foer vi reiser videre til Thailand. Her er en rekkefoelge over byene vi besoekte og hva som var kjekkest i de forskjellige byene:

Pushkar: Uten tvil Kamelsafari!

Ranthambhore: Tigersafari
Klokken var 06.00 og vi kjoerte i 100 km/t i en jeep for aa komme oss til safari omraadet. Malin var SELVFOELGELIG godt kledd med genser og sjerf, mens Baard var helt blaa i annsiktet da vi kom frem og kunne ikke bevege seg paa 1 time. Heldigvis var vi bare saavidt komt inn i safariparken, foer en mann ropte noe paa indisk til vaar sjaafoer. Tigeren var naer! Alle motorer ble slaatt av og alle kameraer slaatt paa. Vi saa en STOR tiger. De neste 3 timene av safarien var det mange fine dyr aa se, men ingen flere tigere.

Jaipur:
I Japiur var det mange elefanter! Jippi! De ble brukt som transport, baade for folk og varer. Store svaere dyr, med henna maling paa snabel og oerer. Vi nevnte saavidt for Mahaveer(sjaafoeren) at vi kanskje kunne tenke oss aa se litt paa noen tepper. Dermed ble vi kjoert til 6 forskjellige Handycraft shops. Hver gang vi kom inn i en ny butikk, fikk vi samme leksjonen om hvordan teppene blir sydd og hvordan steinene blir skjaert. Ekte silke, ekte marmor, ekte gull, ekte ull, ekte tull... Det var veldig kjekt foerste gangen, men etterhvert kunne vi foredraget utenatt! Paa hotellet om kvelden var det dukketeater. Det var veldig kjekt!

Agra:
Taj Mahal var selvfoelgelig det kjekkeste i Agra. Selv om vi sikkert har sett opp i mot hundre templer her i India, var det verdt aa se Taj Mahal!
Paa togstasjonen i Agra er det mange rotter og ugler(og vi ventet der i 5 timer)!

Varanasi:
Ganges laerte oss aa elske India! Vi valgte aa ta Gangesbaatturen om kvelden(egentlig fordi vi ville sove lenge) og det angrer vi ikke paa! Hver kveld klokken 19.00 er det en flott seremoni holdt til aere for Mother Ganga! Det var utrolig kjekt aa faa med seg. Etter seremonien rodde vi videre og kom til en plass stappfullt av mennesker og tusenvis av baal. Her sto hele familier og brant sine doede slektninger paa baal, mens de soerget. Etterpaa tok de med seg restene av kroppen og dumpet dem i elven. Dette var en fjern opplevelse. Ganges er hellig vann og blir brukt til drikkevann, vaskevann og gravplass. Vi fikk noen blomster med et tent lys paa, som va la paa ganges for Good luck!

Men naa sitter vi paa en internett kafe i Delhi. Vi bor i den samme gata som vi bodde i sist vi var her. Litt greit aa kjenne til omraadet. Naa skal vi snart gaa paa en Restaurant/bar som spiller livemusikk og drikke kingfisher. Tiden flyr fra oss her i India, og om 3 dager flyr vi ogsaa. Da skal vi til Thailand,Bangkok. Det blir spennede.

Over og ut fra India og sees i Thailand =)

5 kommentarer:

  1. HEI!
    Det hørres ut som at dåkker har opplevd mye kjekt! eg og vil se ein stor tiger og folk som brenne slektningene sine på bål.. kan eg bli med neste gang dåkker drar på tur? :)
    kos dåkker i thailand!

    SvarSlett
  2. En ting som er rart med fansen vaar her. Hver gang jeg sier at jeg heter Malin Landa, saa begynner de aa rope og skrike "X-it Band" "X-it Band", saa tar de masse bilder og vil at jeg skal skrive autograf, men ikke hele navnet, bare Landa. Er dette noe du har kjennskap til pappa?

    SvarSlett
  3. obs!!! det har jeg glemt og fortelle, tror vi var på verdensturne i India!!! Eller var det på Rennesøy, mulig det!! kan huske at vi spilte på en plass hvor det var ein røys med damer fra India. det er ca. 30 år siden så det har nok med det å gjøre!. Du må hilse til alle du treffer Malin:-)

    SvarSlett
  4. det forklarer en del ja. Tenkte det maatte ha noe med din ville ungdom aa gjoere!

    SvarSlett