torsdag 21. januar 2010

Paa tur med Mahavir!

Hei alle sammen!

Naa er vi paa den ti-dagersturen som vi veldig spontant booket. Heldigvis at vi gjorde det. Mahavir er vaar sjaafoer og kjoerer oss fra by til by. Etter Delhi har vi naa vaert i en veldig liten by som heter Pushkar. I Pushkar kan man gaa paa markedet aa kikke, men man maa ikke ta noen haanden for da kommer de til aa male haanden din og kreve penger, man maa ikke ta imot blomster, da krever de penger, og man maa ikke drikke noe som helst paa markedet, det er som regel dop i, slik at di kan dope oss ned og stjele pass og penger. Vi klarte oss fint, bortsett fra en svindel i et tempel. Vi var i et tempel hvor vi fikk undervisning i aa be, vi ba for familien vaar og de ba for oss og familien vaar, etterpaa kunne man gi en donasjon som gikk til mat til fattige. Foer vi gikk inn fikk vi beskjed om at man kunne gi ca 500 rupi. To menn snakket med hver av oss og lurte paa hvor mange vi ville redde. Plutselig steg prisen til 7000 rupi. Vi forsto ingenting, vi hadde ikke saa mye penger med oss en gang. Der stod de og sa at vi kom til aa faa daarig karma og var daarlige mennesker hvis vi ikke holdt vaart loefte. Malin ble hissig, og sa at vi er ikke rike bare fordi vi er hvite, vi har ikke saa mye penger! Og siden hun sa det, saa tok de 2000 rupi fra henne og sa at hun var et godt menneske, men at Baard derimot kom til aa faa daarlig karma, derfor ga Baard fra seg en 1000 lapp i frykt, og vi gikk derfra med et veldig redusert humoer og nesten ingen kontanter (som var vanskelig aa faa tak i i Pushkar, siden de har bare en minibank som er tom for penger!).

Men vi gjorde noe goey ogsaa i Pushkar! Kl 07.00 stod to kameler utenfor hotellet klar til aa ta oss med paa tur. Det var veldig kaldt saa tidlig om morgenen, men det ble bedre ved soloppgang. Kameler er kule!



Saa dro vi til Jaipur! Dette er en stoerre by og vi fikk tatt ut penger. Vi dro paa sightseeing og saa flere templer. Naa skal det mye til for aa imponere oss etter vi har sett ca 600 templer!

Paa ettermiddagen tok Mahavir oss med opp paa en fjelltopp med utsikt over byen. Der satt vi og drakk litt Kingfisher (indisk oel) og saa paa solnedgangen. Det var fint!



Naa er vi kommet tilen ny by, vi vet ikke hva den heter enda, men det er en liten by. Her skal vi paa tigersafari!!! JIPPI!!! Kl 06.30 i morgen blir vi hentet, og forhaapentligvis skal vi dra med en jeep og ikke buss. Sannsynligheten for aa se en tiger er ikke saa stor, men vi haaper at vi kanskje ser fotspor og kanskje tilogmed litt tigerbaesj. Forresten saa har vi sett elefanter naa, det var mange av dem i Jaipur. I stedet for hest og kjerre har de elefant/kamel og kjerre. Kult!



De fleste av hotellene vi har bodd paa har vaert ganske fine og det vi bor paa naa har svoemmebasseng.



Svar til Stine: ja indisk mat er godt, spesielt paa norsk vis (henviser til toros Chicken tandoori), men her faar vi kyllig med bein osv. Og det er et spesielt krydder som er i all mat, som smaker daarlig aande. Saa vi lever paa tomatsuppe, stekt ris, nudler, pizza margarita,vaarruller og naanbroed. Men vi vil heller vaere i India og spise litt ekkel mat, enn aa vaere hjemma akkurat naa.



Svar til Rudi: Gaa ut om kvelden. Det gjorde vi i gaar. Vi valgte en restaurant uten gjester, for sikkerhetsskyld, der fikk vi veldig mye oppmerksomhet. For mye. De holdt et show for oss , de danset og spilte hoey nok musikk slik at kommunikasjonen gikk paa tegnspraak, men bortsett fra det var det....underholdene?



Hvor kom negativiteten fra? Vi har jo den beste tiden i vaart liv.

Vi opplever saa utrolig mye hele tiden, det er helt fantastisk!

Hilsen Baard og Malin og Mahavir!

5 kommentarer:

  1. Gratulerer saa mye med dagen til farmor! (Baard sin side) Som hadde bursdag i gaar.

    SvarSlett
  2. Så mye kjekt dåkker får oppleva! Heldige dåkker e;)
    Haha, ser jo den, at norsk Toro ikkje e heilt det samme som ekte indisk mat, men nan brød e jo godt:P
    Sånn ellers så sa jo du Malin at me måtte oppdatere me ka me gjør og, å for tiden så har eg begynt å lære arebisk (!) på skolen. Holde på å lære å telle te ti nå, a det e sinnsykt vanskelig! Ska ha muntlig eksamen i det og, æsj.
    Håpe dåkker får se tiger på safari, og helst tatt bilde og!;) Ittelyse mer bilder generelt;)

    Ha det kjekt:D

    SvarSlett
  3. Litt ev en eventyreise dokker e på, nyt det!
    Her er det fremdeles minusgrader.Hvit snø er blitt svart is og graps........Er litt lei vinteren nå, men eg savne jo ikkje regnet heller! Hils til alle dyrene i ...India !
    Klem far mammaen til Malin

    SvarSlett
  4. kos dåkkår den tiå dåkkår har der nere! :) hørres kanon ud!! glede meg te å se bilder fra turen!

    klem fra Bergen

    SvarSlett
  5. HEEEEEEEEEY people, david is telling u to go to Udaipur, they have beer-bars that show great movies at nigth and great partyes, go to tiger lake and swin, they got the monsoon palace there aswell, its the city where a james bond film was filmed in, so they are all james bond maniaks, i just booked my tickets to india, we are coming down on the 10 of febuary to the 8 of march. Big tip from david here, the india-pro: if ur going to agra to see taj mahal and ur taking a cab, DO NOT fall for the big agra scam: come see my clothing shop, they will keep u under any lie and exstort money from u, its a great place to cheet the insurance to, if u can find a doctor that will testefy to the fact that u been ill for some time, he will take halft the insurance money and give u the other in cash:p haha..have fun u guys, hope ur having lots of fun, cofee when u get back boardie, hugs and kisses from princess cams.

    second tip: rigth next to the taj mahal theres a small jewlery shop named hotch potch owned by a guy named Raj, just tell him u know david from scotland and hell give u very good prices and take u out and drink u under the table:)

    Tip 2: if someone precures u on prices, just tell them that no sorry, thats not my happy price, indians belive in karma, so they dont wanna sell u something to a price ur not happy with, just name ur happy price, and keep coming back day after day til u get it, if its something u really want.

    Tip 3: have fun, and warm india up for me:p haha

    I cant wait to get down there:)

    SvarSlett