onsdag 3. februar 2010

Den store byen!

Vi kom trygt frem til Bangkok. Her er det varmt!! Hostellet vi bor paa er sannsynligvis det fineste til naa. Toalettpapir er inkludert i prisen. I tillegg er det flere gjester enn oss her, i motsetning til de andre hotellene. Det foerste vi gjorde i gaar var aa ta taxi til et kjoepesenter. Det tok ca en time paa en strekning som vanligvis ville tatt maks ti minutter. Med andre ord, trafikken her er ubeskrivelig. Da vi kom frem fant vi ut at vi kunne tatt "Sky-train" og spart den timen. Men vi har jo ikke daarlig tid.
Kjoepesenteret var for rikinger. Bare store merkebutikker, vi hadde ikke nerver til aa gaa inn i noen i frykt for aa oedelegge noe. Thailand er veldig annerledes fra India. Foerst og fremst foeler vi oss ikke som kjendiser lenger, men mer som utskudd. De dumme turistene som lukter svette og betaler heller en taxi 200 bath enn 30 bath med Sky-train.
Nederst paa kjoepesenteret var det et akvarium. Perfekt! Vi fikk se akvariet "Behind the scenes". En liten baat med glassbunn gjorde at vi fikk se haier paa naert hold. Kuli! Til slutt saa vi en film i 4D. Det var morsomt. Popcorn og pepsi var inkludert i prisen. Denne turen bestaar av tilfeldigheter. Dermed faar vi mange kule opplevelser.
Etter det gikk vi bare rundt utenfor senteret og latet som vi hadde raad til aa handle akkurat hva vi ville. Faktisk kjoepte vi en deodorant til Baard og en tannkost til Malin. Paa gata var det en dame som solgte soete smaa hundevalper. Vi kjoepte en til hvert familimedlem;)

Om kvelden paa hostellet kom vi i prat med noen fra Oesterrike. Det var livsnoedvendig for vaare sosiale antenner aa snakke med noen andre turister, saa mulig vi overdrev pratingen en smule. Klokken ble ihvertfall godt over midnatt. Synd for oss at de reiste i dag, men kanskje bra for de.

I dag har vi sloest bort dagen paa aa kjoepe bussbilletter til Phuket. (vi drar dit paa torsdag). Det tok oss ca fire timer. Trafikk. Og nei, det gikk ikke skytrain til busstasjonen. Da hadde vi selfoelgelig tatt det!
Vi spiste lunsj paa verdens fineste restaurant. Japansk, eller thailandsk, vet ikke, hun sa ja til begge deler. Maten var ihvertfall fantastisk. Det er veldig merkelig at vi alltid er de eneste gjestene rundt forbi, baade hoteller og restauranter. Vi har tydeligvis ikke forstaatt rutinene enda og er tydelig nybegynnere.
Naa nettopp var vi paa samme restaurant som ogsaa hadde Spa. Vi fikk massasje og is-te. Malin syntes det var veldig vondt innimellom. Det syntes selfoelgelig ikke Baard! Faktisk ble Malins luftveier blokkert til tider. Men det var verdt det. Det stedet var helt fantastisk flott og idyllisk og bra for sjelen. Dette er definitivt meningen med livet!

Saa, til h****** med studiene, vi skal bli profesjonelle turister!

Dagens laerdom:
1. Ta alltid med et kort fra hotellet, det er andre gangen vi glemmer hva hotellet heter og da er det veldig vanskelig aa forklare hvor taxi-sjaafoeren skal kjoere.
2. Ikke kast toalettpapiret i do!

9 kommentarer:

  1. En ting til, det er VELDIG kjekt med kommentarer, som nevnt i innlegget saa har ikke de sosiale antennene vaare faatt saa mye pleie den siste mnd:D

    SvarSlett
  2. Hei, hallo og god dag! :)
    har to spørsmål: kor store va haiene dåkker såg på nært hold? koss e ein 4D film?
    håpe dåkker får dåkker någen venner der nede. syns synd på malin som må vær med bård heile tiå :)
    KOS DÅKKER VIDERE!

    SvarSlett
  3. Hei! Blir liksom litt tamt det me kan melde i fra om her hjemma. Det er fremdeles snø, kidså gikk på ski på skolen i går :>) Dagene her hjemma e som følger: Står opp , går på jobb, komme hjem å spise, lekser, legging av kidså, så høydepunktet på dagen. LESE Bård & Malins blogg:>) Kjempekjekt!!! Bra at maten har tatt seg opp litt, kos dokker. Klem fra mamma Anne!

    SvarSlett
  4. Nei, det e sant som det blir skreve her. E litt vanskelig å komma med kule nyheter te dok når dok reise me skytrain og bestille billettar te Phuket...

    Men men kan jo alltids fortella om min fantastiske dag, merke dette e veldig dokkas humor! Dagen begynne med at alle fira i leiligheten ska på skulen samtidig, dette har aldri skjedd før. Det e fullt leven i leiligheten og Tora banner og rett itte på får hu ein skuff på tånå. Dette føre til den sjølvkomponerte sangen (av Tora og Ingrid ELise) : "Det er vår Herre som gir oss beskjed, oh yeah, oh yeah" Denne sangen med utallige moduleringar blei starten og svaret på alle problemer/utfordringar så sko komma på veg te skulen. 1. Utfordring: masse snø i fjeset, snø og vind! 2. Glatt på t-banestasjonen. Eg tryne rett på rompå og sitte der mens Oslos travle folk haster forbi. Latteren høres og sangen synges. 3. T-bane forsinkelser, må gå av på ein aen stasjo og vente der. Sangen blir svaret.. 4. Eg har hikken halve forelesninga, alstå ein klokketime. Me sitte i eit auditoriet med ca 60 meir eller mindre ukjente folk og plutselig komme det ein veldig udefinerbar lyd frå Ingrid Elise munn. Ein svæææær hikk, forelesar og studentar snur seg å ser rart opp øve radene mens eg båre fjeset mitt i pulten.. Latterbrøl nr 2 i dag.

    Dagen går forbi med masse sosialt i kantina og lott og løye. Eg har vore i storhumør i dag, vitsane har komt på rullebånn. Dagen avsluttes med Ten Sing med de elleville supre konfirmantane. Blei kjørt heim og mens me satt i lyskrysse såg me ein naken mann som gjekk forbi vindauge i eit av nabohusa våre.

    Avslutta dagen heilt med bloggen til Bård og Malin - onsdagen = fulkommen!
    Sånn nå har dok fått någen andre historier som ikkje bare sentrere seg rundt Asia. Kos dok vidare, hels thaifolket frå meg. Thaihai!

    SvarSlett
  5. heia!

    Det går så fort me dåkkår! Plutselig Thailand. - hørres ud som dåkkår har det bra jaffal :) her e litt thai. skrive det sånn at du kan lesa det

    Pom mai go hokk = jeg er ingen løgner
    Buri Antaray = Røyk er farlig
    Gno - Krabbe
    Bla - Fisk
    Pæng makk makk - veldig dyrt
    Sabai dee - godt
    Mai sabai - ikke godt

    den beste komme nå : denne øvde eg lenge på -

    pom jin di ti di da rosjak - hyggeli å møte deg

    Savne dåkkår. håbe det e godt å reisa. ikkje kom hjem. finn ein liden landsby å bli der :)

    Rudi

    SvarSlett
  6. Hei igjen turtelduer
    Her hjemma e d forsatt full vinter. Torben, Karen og meg va på skitur på Sola GK i går. det va som og ver på fjellet. Flotte oppkjørte løyper og masse folk på tur med kakao og det som hører til. Farmor og Reidun va lei av vinter og tok seg ein hopp på tur til Lanzarote på lørdag. ska ver ei uga. Farfar har kjøpt seg ein store flatskjerm så nå e ha klar til OL. Me ska reisa te Tante i London i mai, Karen har vært så bekymra for at Lucie har blitt så store at hu har blitt ein schefer før me før hu får se na:-) Ellers e alt så de ska ver her hjemma, men nå lengte me te våren og e jysla misunnelige på dokk som kose dokk i varmen.NB! Husk solkrem med høge faktor Malin:-) Regne me at solå stråle og dokk sitte og skinne

    SvarSlett
  7. Hei alle!
    Thea: Haiene va vel ikkje saa veldig store, ska legga ut bilder saa kan du bedoemma sjoel. Me gir oss ikkje foer me har sett hvithai for aa sei d saann. Og filmen va vel egentlig ganske ubehagelige. Me blei slaatt paa beinaa av naagen traader. Men d va jo kult og.

    Mamma Anne: Bra at du e fast leser!! Hils kidsaa masse og sei at me fortsatt e paa jakt itte den koalabjoernen.

    Ingi: For ein fantastisk dag! Me lo hoegt av innlegget ditt. TAKK!!

    Rudi: Tusen takk! Me trenge virkelig aa konna litt thai. Spesielt "ikke godt", biffen Malin hadde her ein dag va katastrofe. Crappy meat found on the street!

    Pappa: Har snakt me farmor, syns d va veldig kult gjort! Saa kjekt at dkr ska t London! Karen e saa loeyen!!!! HAHA! Hils di masse aa sei at eg savne di veldig mye!
    og solkrem ja, har allerede blitt brent...

    SvarSlett
  8. Hahaha, dopapir inkludert i prisen, blokkerte luftveier. Jeg dør! Haha, søte dere er. Hvordan er det med ryggen din nå, Malin? Ble den bedre av massasjen?

    I Oslo har snøen sakte, men usikkert begynt å smelte. Om en uke skal jeg være flink sykepleierstudent/ungdom/menneske og teste meg for kjønnsykdommer sammen med en venninne. Det forventes visst av sykepleierstudenter der jeg går. Rart :P

    Hvis dere blir en stund i Oslo før dere reiser tilbake til Stavanger kan vi jo ta en biff ;)

    SvarSlett
  9. Hei Miriam! ja d der me luftveiene har vist seg aa bli et problem i flere situasjoner, saa kanksje eg har naage feil me luftveiene, d kan jop du finna ut for meg:) Ryggen e fortsatt veldig rar. Den leve sitt eget liv og d gaar veldig opp og ned. Me bere ikkje sekkene saa mye, som regel inn i taxi og inn paa flyplass osv, saa d gaar greit, men eg klare ikkje heilt aa bestemma meg for om den massasjen va bra eller daarlig for ryggen. men men.. og selvfoelgelig blir d biff i oslo hvis me faar tid t d. Gir beskjed! Klem:D

    SvarSlett