fredag 12. februar 2010

Malaysia!

Hei kjente og ukjente!
Naa er vi i Kuala Lumpur i Malaysia. Det foerste problemet vi moette paa her var penger. Vi hadde ikke vekslet til Ringgit foer vi kom hit, tenkte aa ta ut paa flyplassen, som har fungert utmerket tidligere. Problemet paa flyplassen her var at alle minibanker var ute av drift. Jaja, da fikk vi ta en taxi til naermeste minibank. Det eneste problemet med det, var at man maatte forhaandsbetale taxi-en. Altsaa, vi kunne ikke ta ut penger der vi var, og vi kunne ikke dra til en minibank. Malin begynte aa svette og dette lille irritasjonsmomentet gikk dersverre utover Baard. Etter litt krangling oss i mellom, litt krangling (paa tegnspraak) med malaysiske taxi-koe-arbeidere, fikk vi ordnet oss en spesialavtale. Taxi-sjaafoeren skulle kjoere oss til en minibank og vi kunne betale til ham etterpaa. Da vi omsider fant den fordoemte minibanken, slo det oss at vi ikke visste kursen. Vi tok ut penger, uten aa vite hvor mye. Malin sender febrilsk en sms til kjaere pappa (tusen takk) og faar raskt klarlagt beloepet. 2000 norske kroner.

Vi hadde selvfoelgelig ikke booket et hostell for natten, saa vi dro til et vi hadde sett paa internett. Kl var 01.30 om natten. Vi fikk et kjipt rom uten vindu. Dagen etter startet jakten paa ny. Vi gikk fra hostell til hostell, men fikk ingen gode priser for de daarlige rommene deres. Vi dro til Chinatown, til tross for all negative advarsler. Foerst gikk vi inn paa et hostell som het backpacker et eller annet, men etter aa moett en som jobbet der, snudde vi ganske raskt. Rett ved siden av fant vi Swiss Inn. Dette hotellet kunne vaert i Norge. Vi faar frokost og de kommer aa rer sengen vaar. Vi er glade. Og det koster nesten like mye som hostellet vi var paa.

I gaar dro vi til Sunway Lagoon. Tivoli/badeland/dyrepark. Det var veldig goey. Vi stod i en halvtime og ventet paa at tigerene skulle bli matet (riktignok var det bare Malin som hadde lyst aa se paa matingen). Da dyrepasseren endelig kom, stod vi klare med baade video og bilde-kamera for aa se paa at han kastet ut en liten biff som tigeren, etter ti min, gikk aa luktet paa og spiste den. Dagens skuffelse. Etterpaa gikk vi paa kjoepesenteret utenfor. Vi spiste paa TGI Friday's som vi desperat proevde aa finne i Delhi uten hell.

I dag dro vi til TwinTowers. Verdens hoeyeste bygning. Vi stilte oss i koe for aa faa billett, noe vi ikke trodde vi kom til aa faa, for det er bare et begrenset antall som faar hver dag, men joda, vi fikk, 17.15. Klokken var 11.00. I syv timer gikk vi rundt paa et veldig stort kjeopesenter. Vi kjoepte en tegneblokk. Utenfor var det en park som vi gikk aa ruslet litt i, men Malin holdt paa aa doe av varmen. Det var da vi oppdaget en fontene som ogsaa ble brukt som et lite badebasseng. Vi gikk bort, tok av oss skoene og var klar til aa gaa uti. En vakt ropte at vi maatte gaa vekk, det var bare for barn. Dagens skuffelse! Her i Asia blir vi ihvertfall behandlet som voksne, imotsetning til visse nordmenn. (Henviser til SR-banks kunde"service").
Kl 17.00 var vi klar for aa dra opp til The Skybridge:D En bro mellom de to taarnene, 170 meter over bakken. Vi ble litt kvalm i heisen, som brukte mindre enn 1 min paa 40 etasjer. Det var utrolig kult aa staa paa broen og kikke ned. Vi fikk dotter i oerene, bare i det ene oeret i Malins tilfellet pga drenet:D
Nok en opplevelsesrik dag!

I morgen drar vi til Singapore!

Baard presiserer ved siden av meg naa, at i Singapore skal HAN blogge.

Ps. I Sunway Lagoon overvant vi en frykt. Vi gikk over en kilometers lang, hengslete, knirkete, falleferdig, gjennomsiktig, klar-til-aa-falle-ned-bro! Svetten rant og beina skalv. Vi var de enste som gikk over, og har ingen aning om hvorfor vi gjorde det! Vi gikk opp noen trapper og fant den, foelte vi ikke hadde noe valg. Det var ikke goey. Folk lo, vi grein.

Snakkes neste gang!

7 kommentarer:

  1. Ka brokte dåkkår tegneblokkå t? Og kor, på ein skala fra ein t ti, brune (i Bårds tilfelle rosa) e dåkkår nå? Eg og har vært i Kuala Lumpur før, forresten. Eg og holdt på å dø av varme. Visste du at du kan få 15 Hello Kitty klistermerker for sånn 1-2 ringit?!

    Hilsen Idunn :D :) =) 8)

    SvarSlett
  2. D nytte ikkje aa ver anonym naar du skrive brokte istedet for brukte. saa hei Idunn:D Ja, har allerede kjoet klistermerker! Himmelen! Paa ein skala fra ein t ti, saa naerme me oss kanskje 3,5. Lang vei igjen. Me ska bruka tegneblokken t aa tegna. Eg tegnte ein palme i dag.

    SvarSlett
  3. ... Eg skreiv hilsen Idunn på slutten... Da-a.

    SvarSlett
  4. vett, men me trengte ikkje aa lesa ferdig for aa forstaa at d va deg:)

    SvarSlett
  5. Hei og hå! Stiligt med høye bygninger, men det ser ut til at det er en bygning i Dubai som på næværende tidspunkt er verdens høyeste. Over 800 meter høy, så da tar dere vel bare en svipptur dit? Kos dokker i Malaysia, vente spent på Bård sine kommentarer :>) Klem fra mamma :>)

    SvarSlett
  6. Heisann ;D

    Håbe dåkke har d kjekt.
    Hørres hvertfall kjekt ud, lykke t videre :D

    Hilsen silje ( søskenbarn t bård )
    :D

    SvarSlett
  7. Hei Silje!
    Tusen takk for d. Me kose oss masse!
    Snakkes t vaaren:D

    SvarSlett