torsdag 29. april 2010

Det gaar mot slutten

Naa naermer det seg faktisk slutten. For alvor denne gang. Marte dro fra oss i gaar kl 20.00 og sitter sannsynligvis i Amsterdam akkurat naa for saa aa ta fly til Norge.

Etter nedturen om hjemturen har vi blant annet blitt intervjuet av NRK Rogaland, les artikkelen her: http://www.nrk.no/nyheter/distrikt/rogaland/nord-jaeren/1.7095473
Og vi ble ogsaa intervjuet av en lokalavis som heter Cape Times, det har vi ikke lest selv, men skal proeve aa faa tak i avisen i dag. Med andre ord, kjendiskarrieren vaar er fullt i gang og alle kan bare kalle oss "De som satt fast i Cape Town".

Av aa lese intervjuet vil en kanskje faa en oppfattelse om at vi lever under daarlige forhold akkurat naa. Uten aa oedlegge artikkelen, kan vi si at vi har det egentlig ganske bra. Og hovedgrunnen til det er selvfoelgelig at vi har saa fantastiske foreldre! (vi har faktisk flere foreldre enn de fleste). Saa dermed har vi kunnet nyte den ekstra tiden vi fikk her i Afrika uten aa vaere bitter paa Island.

Som nevnt tidligere saa valgte vi aa bytte hostel. Og det var kanskje den beste avgjoerelsen vi har tatt. Hostellet er veldig fint. Det har badebasseng, restaurant, fine rom med ekte senger og ekte dyner. Vi har ogsaa faatt haandklaer. De kommer og rer sengen vaar tilogmed. Saa vi er veldig fornoeyde med det.
Vi har ogsaa faatt gjort litt mer turistting som vi ikke hadde raad eller tid til tidligere. Foerst dro vi opp paa Table Mountain. Det er et veldig kjent fjell som ser ut som et bord. Det ser helt flatt ut paa toppen. Vi tok en cabelcar opp dit. Kan minne litt om en stolheis. Paa toppen var det en restaurant og en liten butikk. Se bilder fra forrige innlegg.
Forrige soendag dro vi inn til en township, eller ogsaa kalt slummen. Det foerste vi gjorde der var aa dra til en kirke og delta paa gudstjeneste. Og det var virkelig en utrolig kul opplevelse. Alle staar og synger og danser som om de aldri har gjort noe annet. Vi satt ganske beskjedne paa bakerste rad og observerte, men vi var alle enige om at hvis vi hadde bodd i Soer-Afrika hadde vi definitivt vaert aktive kristne. Etter det moette vi en guide som tok oss med rundt i omraadet. Vi fikk gaa inn i herbergene og se hvordan de bodde. Det ene rommet var mindre enn alle rom vi har bodd paa paa hosteller, det var 3 senger der inne, 3 kommoder og 3 hattehyller. Der inne bodde det 3 familier!!!! Og hver familie paa 6-7 personer. Det var helt ufattelig at en kan bo slik. Ingen luft ingen plass aa vaere og definitivt ikke plass til alle aa sove.
Etter det tok han oss med til et slags telt med benker langs sidene, vi satte oss ned og ventet paa servering, som var hjemmebrygget lokalt oel. Han tok frem en stor boette fullt med oel. Han viste oss hvordan vi skulle drikke og saa sendte han boetta rundt. Det smakte ikke fortreffelig.
Turen avsluttet med et besoek hos en heksedoktor. Det var annerledes enn alt annet vi har sett. En mann som brukte dyreskinn for aa helbrede. Han holdt til i en liten container og inne og utenfor hang det dyreskinn. Overalt. Og knokler og skjeletter. Lukten var helt vanvittig!! Doktoren hadde et dyr av et slag paa hodet mens han gikk og viftet med et eller annet dyr sin hale i haanden. Vi gikk derfra.
Ikke nok med det, vi har ogsaa vaert paa kino. Det er utrolig billig her, saa vi var der to ganger, vi kan ikke gaa en gang til fordi de sender bare to filmer.
Naa har vaeret bedret seg ogsaa. Var litt regn og litt kaldt noen dager, men staar solen paa blaa himmel. Vi skal ned til parken.

Det naermer seg slutten virkelig denne gang. Paa loerdag kl. 20.15 reiser vi fra Cape Town. Soendag kl. 17.20 er vi hjemme! Skal bli deilig.

Sannsynligvis er dette det ant siste innlegget, slutten skal vi skrive rett foer vi reiser.
Hade paa badet!

1 kommentar:

  1. Jaja, ikkje bli øveivrige.. Eg tenkte nettopp å setta i gang Katla i kveldingå, å den e jo den stuste vulkanen på Island, med dobbel så masse aska.. så det kan ver dåkke må bli ein måned te liksom.. Kos fra Miriam

    SvarSlett